"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Два держпідприємства позичили майже чверть мільярда

Понеділок, 7 листопада 2011, 12:26

Державне підприємство завод "Електроважмаш" 28 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Дочірній банк "Сбербанк Росії" на відкриття відновлювальної кредитної лінії у розмірі 15 млн. доларів, або 120 млн. гривень, терміном на один рік.

Вартість угоди склала 1,197 млн. доларів, повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Кредит отриманий для рефінансування заборгованості за кредитами в інших банках із подальшим направленням коштів на поповнення обігових коштів.

Згідно з протоколом розкриття пропозицій, Сбербанк Росії переміг із пропозицією 7,98% річних.

Реклама:

Ще один російський банк – Промінвестбанк – пропонував кредит під 8%.

Єдиний український учасник тендеру – Укрексімбанк – пропонував кредит під 9,664% річних з комісією 0,028 % від фактичної заборгованості за кредитною лінією.

Також 28 жовтня уклало угоду на кредит СТГО "Південна залізниця". Кошти у розмірі 100 млн. гривень на три роки надасть ПАТ "Укрсоцбанк" під 14,5% і 0,5% комісії.

Кредит отриманий для капітальних інвестицій, вартість застави склала 200%.

В тендері також брали участь "Дочірній банк Сбербанку Росії" та російський ВТБ Банк, які пропонували кредит під 16 та 18% відповідно з комісією 1% та заставою 340%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!