"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рябченко: росіяни були готові платити за "Укртелеком" не більше 8 мільярдів

Понеділок, 7 листопада 2011, 12:11

Відклавши продаж ВАТ "Укртелеком" на 2011 рік, Україна могла втратити 2 млрд. гривень.

Про це розповів голова Фонду державного майна Олександр Рябченко в інтерв'ю газеті "Дело".

"Якщо б ми цього року продали "Укртелеком", то отримали б за нього гарантовано меншу ціну. Пару мільярдів ми б втратили", - сказав Рябченко.

Коментуючи критичні висловлювання щодо участі в конкурсі з продажу "Укртелекому" одного покупця, Рябченко сказав: "Ми нікого з учасників не відсилали. Одна компанія подала заявку. Стартова ціна за "Укртелеком" була дуже висока".

Реклама:

За його словами, більшість компаній, які хотіли взяти участь, бачили максимально допустиму ціну 8 млрд. гривень.

"У тому числі російські компанії. У цьому немає ніякого секрету, ми тільки не називаємо їх імена. Вони приїжджали і заявляли нам, що якщо стартова ціна буде вище 8 млрд. гривень, вони не братимуть участь в конкурсі, оскільки вважають, що "Укртелеком" коштує 8 млрд. гривень. І понад 8 мільярдів вони не платитимуть жодної гривні. Ми поставили 10,5 мільярда. Ми повинні були гарантувати, що якщо буде один учасник, то мінімальна ціна, яка надійде до державного бюджету, буде гідна, і нас не звинуватять через рік, що ми даремно продали", - зазначив глава Фонду держмайна.

Як повідомлялося, ТОВ "ЕСУ", українська дочка австрійського концерну EPIC, і Фонд державного майна України 11 березня підписали договір про продаж державного пакета акцій (92,79%) ВАТ "Укртелеком" за 10,575 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: