Податкова поновила чотири справи щодо ЄЕСУ

Понеділок, 7 листопада 2011, 11:30

Слідчі податкової міліції вручили екс-прем'єру Юлії Тимошенко копії постанови про порушення чотирьох кримінальних справ, які стосуються діяльності компанії "Єдині енергетичні системи України".

Про це на прес-конференції в понеділок заявив керівник групи захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У п'ятницю Юлію Володимирівну співробітники податкової міліції поінформували про те, що вони відновили розслідування чотирьох кримінальних справ, у яких фігурує Юлія Володимирівна. Співробітники слідчого управління вручили їй копії чотирьох постанов про порушення кримінальних справ", - сказав Власенко.

За його словами, в усіх чотирьох постановах ідеться про діяльність ЄЕСУ в 1996-1997 роках, зокрема про ухилення від сплати податків.

Реклама:

Керівник групи захисту Тимошенко вважає що генеральний прокурор Віктор Пшонка, скасовуючи постанови на той час генерального прокурора Святослава Піскуна, не навів жодної аргументації.

"Рішення про закриття справ прийнято незаконно - ось і всі аргументи", - заявив Власенко.

Він нагадав, що кримінальні справи, за якими Піскун виносив постанови про закриття справ, порушувалися в 2001 році напередодні виборів, а в 2005 році Верховний суд України "сказав, що справи були закриті обґрунтовано".

"Як тоді це було необхідно, так і зараз ... зараз ці справи реінкарнуються ... немає жодних підстав для скасування постанов (про закриття кримінальних справ)", - сказав Власенко.

Він пояснив, що досудове слідство у цих справах буде проводити Головне слідче управління податкової міліції ДПАУ.

"Мені невідомо, чи проводилися слідчі дії", - підкреслив Власенко.

У свою чергу перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов зазначив, що в документах про відновлення розслідування справ немає ніяких посилань на рішення американських і російських судів, як про це інформує Генеральна прокуратура, пояснюючи нові обставини відновлення кримінальних справ.

На переконання Турчинова, в рішенні Пшонки немає юридичних підстав, є тільки "політична мотивація".

Турчинов також повідомив, що термін давності для розслідування цих кримінальних справ вичерпався.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: