БРІКС готовий допомогти єврозоні кредитами

Понеділок, 7 листопада 2011, 11:12

Країни об'єднання БРІКС, до якого входять Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка, готові надати свої фінансові ресурси для пожвавлення єврозони.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на брифінгу в понеділок у Москві після переговорів зі своїм ірландським колегою, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Наші країни будуть готові брати участь у спільних зусиллях, в тому числі шляхом виділення кредитів, за тими правилами і каналами, які існують в Міжнародному валютному фонді", - сказав Лавров.

Разом із тим, він підкреслив, що "навряд чи можна простим виділенням фінансових коштів вирішити проблему, яка має системний характер і яка стосується фінансової стабільності та цілісності не тільки єврозони, але і світової фінансової системи, економіки".

Реклама:

"Події останнього часу показують, що наслідки кризи 2008 року не пройшли, і робота, яка була розпочата в рамках "двадцятки" відразу після кризи, не завершена", - додав глава російського МЗС.

Зі свого боку міністр закордонних справ Ірландії Еймон Гілмор заявив, що його країна не має наміру виходити з єврозони.

"Ірландія не вийде з єврозони. Ті рішення, які були прийняті лідерами Євросоюзу, будуть реалізовані", - зазначив очільник ірландського МЗС.

На його думку, "довіра до єврозони повертається, незважаючи на ті труднощі, які були протягом останнього часу".

"Ми переконані, що в єврозони є майбутнє", - додав Гілмор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: