"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро дешевшає на тлі посилення тиску на Берлусконі

Понеділок, 7 листопада 2011, 09:41

Вартість євро знижується у понеділок відносно долара, єни та більшості інших активно торгованих світових валют, оскільки і опозиція, і прихильники італійського прем'єра Сільвіо Берлусконі закликають його подати у відставку до ключового голосування по бюджету в парламенті, яке призначене на 8 листопада.

Тим часом прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу і лідер опозиції Антоніс Самарас домовилися сформувати уряд національної єдності під керівництвом нового прем'єра. При цьому Папандреу оголосив про готовність піти у відставку відразу після опрацювання деталей угоди.

До 8:45 у понеділок курс євро склав 1,3769 долара порівняно з 1,3829 долара за євро на закриття торгів у Нью-Йорку в п'ятницю, повідомляє агентство Bloomberg.

Берлусконі втрачає підтримку в нижній палаті італійського парламенту, зазначають політологи. Через політичну нестабільність прибутковість італійських держпаперів підскочила до рекордних позначок за весь час існування євро.

Реклама:

"Увага ринку переміщується на Італію. Прибутковість італійських бондів, ймовірно, продовжить зростати, якщо Берлусконі не піде у відставку. Євро, швидше за все, буде слабко знижуватися на тлі цілого потоку негативних даних з Європи", - вважає аналітик валютного підрозділу Nomura Securities Co. Юносуке Ікеда.

Пара долар/єна торгується біля позначки 78,11 єни проти 78,18 єни за долар за підсумками попереднього тижня.

Євро подешевшав до японської нацвалюти на 0,3% - до 107,60 єни за євро.

Вартість швейцарського франка знижується після того, як центральний банк Швейцарії оголосив про свою готовність до рішучих дій, якщо зміцнення нацвалюти створить загрозу економічній стабільності в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!