У президента подумають про скорочення "аудіовізуальних" квот

Субота, 5 листопада 2011, 14:20

Президент зважено пiдiйде до закону про скорочення частки української аудiовiзуальної продукцiї в телерадiоефiрi.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В Адмiнiстрацiї президента України мають намiр уважно вивчити ухвалений ВР закон про зниження квоти для нацiонального аудiовiзуального продукту з 50% до 25%.

"Президент Українi Вiктор Янукович уважно стежить за розвитком ситуацiї в цiй сферi. Глава держави неодноразово наголошував на необхiдностi зваженого i розважливого пiдходу до цiєї болючої теми", - йдеться у вiдповiдi прес-служби президента на запит видання "Дзеркало тижня" про можливiсть застосування вето до закону.

Реклама:

У прес-службi глави держави наголосили, що президент прийме своє рiшення пiсля того, як отримає ухвалений Верховною Радою закон. "Документ проаналiзують фахiвцi адмiнiстрацiї та зовнiшнi експерти", - наголошується в повiдомленнi.

Нагадаємо, що 3 листопада парламент скоротив до 25% частку української аудiовiзуальної продукцiї в ефiрi телерадiоорганiзацiй.

Ранiше ця квота була на рiвнi 50%.

У разi пiдписання закону президентом, в загальному обсязi мовлення кожної телерадiоорганiзацiї нацiональний аудiовiзуальний продукт або музичнi твори українських авторiв чи виконавцiв матимуть становити не менше за 25%.

Решту 75% продукту нададуть iноземним виробникам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!