"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФДМ втратить деякі повноваження

Субота, 5 листопада 2011, 11:57

Кабмiн iнiцiює передачу Держагентству з управлiння корпоративними правами низки функцiй Фонду державного майна(ФДМ).

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна."

ФДМ необхiдно передати повноваження з конкурсного вiдбору керуючих державними корпоративними правами Держагентству з управлiння корпоративними правами та майном, вважає Кабiнет Мiнiстрiв.

Вiдповiдна пропозицiя мiститься в законопроектi "Про внесення змiн до деяких законiв України щодо вдосконалення управлiння об'єктами державної власностi", який уряд внiс до Верховної Ради 4 листопада 2011 року.

Реклама:

"Метою є оптимiзацiя управлiння об'єктами держвласностi. Крiм того, для уникнення дублювання функцiй органiв виконавчої влади уточнено повноваження ФДМ", - йдеться в пояснювальнiй записцi.

Зокрема, Держагентству пропонується також передати повноваження щодо формування дивiдендної полiтики, здiйснення контролю та аналiзу дiяльностi держпiдприємств, пiдготовки пропозицiй про закрiплення в держвласностi пакетiв акцiй публiчних акцiонерних товариств.

Держагентство також отримає право управляти об'єктами держвласностi, зокрема корпоративними правами, якi входять до сфери його управлiння, у тому числi призначати наглядову раду, а також погоджувати мировi угоди та плани санацiї.

Нагадаємо,  що ранiше уряд внiс до ВР законопроект "Про Фонд держмайна".

Указ про створення на базi Мiнпромполiтики Держагентства з управлiння корпоративними правами i майном президент України пiдписав у рамках адмiнiстративної реформи в груднi 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!