Янукович ветував повернення ПДВ експортерам зерна

П'ятниця, 4 листопада 2011, 13:54 -

Президент Віктор Янукович ветував зміни до Податкового кодексу, а саме до поправки про поновлення відшкодування зернотрейдерам ПДВ при експорті зерна і повернув його у Верховну раду на доопрацювання.

Про це кореспонденту "Економічної правди" сказав голова Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталія Хомутиннік.

За його словами, президент не погоджується із нормою в законі, яка передбачає відшукування ПДВ експортерам.

"Ця норма вже не актуальна і сьогодні, скоріше за все, закон буде проголосований без цієї правки. Я не виключаю, що до цього питання ще повернуться". – сказав він.

Реклама:

Як відомо, документ передбачає повернення ПДВ для тих контрагентів. Які закуповують збіжжя безпосередньо у товаровиробників.

Як повідомлялося, Американська торговельна палата виступила проти введення Україною нульової ставки податку на додану вартість на експорт зернових та олійних.

В свою чергу Міністр фінансів Федір Ярошенко звернувся з листом до президента Віктора Януковича з проханням застосувати право часткового вето до поправки про поновлення відшкодування зернотрейдерам ПДВ при експорті зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: