"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Провідні центробанки світу допоможуть ринкам ліквідністю

Середа, 30 листопада 2011, 18:17

Центральні банки найбільших розвинених економік світу оголосили в середу про спільні дії з боротьби з нестачею ліквідності в глобальній фінансовій системі на тлі спроб єврозони вийти з боргової кризи.

Федеральний резерв США, Європейський центральний банк, центральні банки Канади, Англії, Японії і Швейцарії в спільній заяві домовилися знизити вартість існуючих доларових свопів на 50 базисних пунктів до 5 грудня, передає Reuters.

Серед інших заходів названий план пропонувати двосторонні свопи для забезпечення регіональних ринків ліквідністю в будь-якій з їхніх валют.

Нові свопи діятимуть до 1 лютого 2013 року, дію існуючих доларових свопів між ФРС, ЄЦБ, центральними банками Канади, Англії, Японії та Швейцарії буде продовжено до цієї дати за зниженою ставкою.

Реклама:

При цьому ФРС США заявила, що фінансові інститути США не мають проблем з короткостроковим фінансуванням і що вона має в своєму розпорядженні набір інструментів для підтримки ліквідності у разі погіршення ситуації.

Несподіване скоординоване рішення центробанків покликане позбавити світові фінансові ринки від тиску, здатного викликати кредитне стиснення в економіці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!