Харків'яни планують відвантажити Єжелю 10 танків "Булат"

Середа, 30 листопада 2011, 17:43

Державне пiдприємство "Завод iм. Малишева" (Харкiв) планує вiдвантажити чергову партiю танкiв БМ "Булат" (модернiзованих Т-64) 20 грудня у рамках контракту з Мiнiстерством оборони України.

Про це повiдомив виконувач обов'язкiв гендиректора пiдприємства Микола Бєлов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Десять Т-64, модернiзованих до рiвня "Булат", мають пiти 20 грудня 2011 року", - сказав Бєлов.

Вiн повiдомив також, що пiдприємство планує закiнчити виконання контракту на модернiзацiю 29 Т-64 до рiвня "Булат" наступного року за умови своєчасного фiнансування (45 млн грн) iз боку Мiноборони.

Реклама:

Першу партiю "Булатiв" (десять штук) завод передав Збройним силам України в жовтнi 2010 року.

В. о. гендиректора зазначив також, що через суттєве недофiнансування пiдприємство має проблеми з виконанням контракту з виробництва танкiв "Оплот".

"Контракт iз Мiнiстерством оборони на виробництво нових танкiв "Оплот" було укладено в 2009 роцi, але, на жаль, фiнансування пройшло в набагато менших обсягах: iз 300 млн гривень отримали лише 70 млн гривень, причому отримували їх протягом двох рокiв".

"Вiдповiдно, запустити повнiстю цей контракт за лiнiєю Мiноборони ми не змогли. Крiм того, пiдготовку виробництва, яка мала йти за лiнiєю Мiнiстерства промислової полiтики в сумi 150 млн гривень, також не повнiстю профiнансовано. Через це нинi ми маємо проблеми з виконанням цього контракту. Якщо вiд Мiнiстерства оборони буде отримано фiнансування близько 120 млн гривень на цей контракт, ми маємо всi шанси зробити його до кiнця 2012 року", - сказав Бєлов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: