Сафіуллін обіцяє, що "Олімпійський" залишиться у держвласності

Середа, 30 листопада 2011, 16:40

НСК "Олімпійський" буде залишатися у державній власності.

Про це заявив Голова державної служби молоді і спорту України Равіль Сафіуллін, коментуючи підписання указу президента з питань спорткомплексу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В указі все чітко написано. Як він був державним, так і буде", - сказав він на брифінгу у середу в Києві.

Сафіуллін зазначив, що держслужбі молоді та спорту вдалося вирішити завдання про передачу "Олімпійського" на свій баланс від Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року, якому НСК був переданий в квітні 2010 року.

Реклама:

За його словами, указ президента від 29 листопада відкриває можливості усунення незручностей в управлінні будівлею на вулиці Еспланадна, 42 в Києві.

Там розташовуються працівники центрального апарату Служби, тренери збірних команд, НОК, національний комітет спорту інвалідів України та ін.

Говорячи про подальшу долю льодово-тренувального катка "Крижинка" та державного підприємства "Тенісні корти" Сафіуллін наголосив, що вони не є власністю НСК "Олімпійський".

Він нагадав, що згідно з вимогами УЄФА має бути споруджена "зона гостинності" на площі 45 тис. квадратних метрів на певній відстані від чаші стадіону на 13 тис. гостей.

Голова держслужби молоді та спорту зазначив, що 16 червня 2010 року вийшла постанова Кабміну про облаштування зони гостинності на земельних ділянках, що належать льодово-тренувальному катку "Крижинка" і держпідприємству "Тенісні корти".

Цією постановою передбачено забезпечення функціонування льодового катка "Крижинка" і "Тенісних кортів" після завершення "Євро-2012".

Крім того, за словами керівника служби, задля функціонування дитячих шкіл олімпійського резерву з фігурного катання та хокею з шайбою на час підготовки до чемпіонату у Дарницькому районі Києва відкрили льодову ковзанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: