ФДМ шукає оцінювача для компанії Ахметова

Середа, 30 листопада 2011, 16:25

Фонд державного майна оголосив конкурс на пошук оцінювача для "Західенерго", претендентом на покупку 45% акцій якої є ДТЕК.

25 листопада Фонд держмайна визнав холдинг ДТЕК, який входить в СКМ Ріната Ахметова, покупцем 45,103% акцій енергогенеруючої компанії "Західенерго", яка займає приблизно 14,2% ринку електрогенерації країни.

До складу енергокомпанії "Західенерго" входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС.

Стартова ціна пакету акцій енергогенеруючої компанії становила 1,932 млрд гривень, проте ДТЕК, оскільки був єдиним учасником конкурсу, запропонував лише на 100 тисяч гривень більше.

Реклама:

У зв'язку з наявністю одного учасника приватизаційного конкурсу комісія ФДМ вирішила провести дооцінку акцій, після чого запропонувати ДТЕК придбати пакет за ціною оцінювання.

У Фонді наголошують, що ціна після оцінки не може бути нижчою ніж та, яку запропонувала компанія Ахметова.

Фахівці на ринку вважають, що відсутність конкуренції на конкурсі з приватизації "Західенерго" пов'язана, перш за все, з ризиками виникнення постійних корпоративних конфліктів, оскільки у держави залишається блокуючий пакет акцій, а у Ахметова вже є 24,9%.

У ФДМ підкреслили, що на пошук оцінювача знадобиться два тижні і ще три тижні - на оцінку пакета акцій.

У власності НАК "Енергетична компанія Україна" знаходиться 25% +1 акція "Західенерго", ДТЕК володіє 24,9% акцій, а 45,1% акцій будуть виставлені на приватизаційний конкурс. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!