"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Творцям скандальних "Кольчуг" не платять, але просять працювати

Середа, 30 листопада 2011, 15:32

За словами працівників оборонного заводу "Топаз" в Донецьку, їх зобов'язують писати заяви про переведення на неповний робочий день, причому дату на такій заяві просять не ставити.

Працівники підприємства, які побажали залишитися невідомими, розповіли "Делу", що на заводі, де вже 10 місяців не виплачується зарплата, відбулися збори колективу, під час якого їм знову пообіцяли, що борг скоро буде їм виплачений.

Під час зборів працівникам оголосили, що відразу ж після того, як їм виплатять заборгованість, "буквально на днях", їх переведуть на неповний робочий тиждень.

"Нам сказали, що ми будемо 3 дні на тиждень і так триватиме до Нового Року", - пояснили працівники «Топазу».

Реклама:

За їхніми словами, на підприємстві вже не вірять в обіцянки керівництва, хоча більшість працівників продовжують справно ходити на роботу на повний робочий день.

У той же час, за словами співробітників підприємства, зараз у заводу немає замовлень, і велика частина виробничих цехів простоює.

Раніше законом України було вирішено виділити "Топаз" за рахунок бюджету 2011 року 40 млн гривень.

Стало відомо, що під час останнього свого засідання Кабмін затвердив порядок використання цих коштів.

Як наголошується в документі уряду, "кошти бюджетних кредитів спрямовуються на поліпшення фінансового стану підприємств, акції яких увійшли до статутного капіталу Компанії, а саме публічних акціонерних товариств "Топаз" і "Спеціальне конструкторське бюро радіотехнічних приладів" для забезпечення погашення існуючої заборгованості із заробітної плати ( з нарахуваннями) на зазначених підприємствах".

Кошти будуть виділятися підприємству на основі договорів, в яких записано, що в разі невиконання "Топазом" прописаних умов, йому доведеться також виплатити пеню в розмірі "120 відсотків річної облікової ставки НБУ".

"Топаз" займається, перш за все, розробкою і виробництвом скандально-відомих комплексів радіотехнічної розвідки "Кольчуга".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!