Нацбанк надрукує гривень для Європи

Середа, 30 листопада 2011, 14:25

Нацiональний банк України вирiшив направити готiвковi гривневi кошти до європейських країн, щоб забезпечити їх туристiв вiдповiдною валютою перед приїздом в Україну пiд час проведення фiнальної частини чемпiонату Європи з футболу у 2012 роцi.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу НБУ.

"Для зняття бар'єрiв мiж нашими країнами та заради зручностi туристiв, які планують вiдвiдати Україну пiд час чемпiонату Європи з футболу у 2012 роцi, ми вже направляємо у Європу гривню. Тобто, жителi європейських країн зможуть придбати українську валюту ще до приїзду в Україну", - за цитовані у повiдомленнi слова голови НБУ Сергiя Арбузова.

У повiдомленнi також нагадується, що голова НБУ виступив із iнiцiативою вiдкриття представництва українського державного банку у Швейцарськiй Конфедерацiї.

Реклама:

"Україна потребує додаткового фондування", - вважає Арбузов.

При цьому вiн припустив, що iноземному капiталу в українськiй банкiвськiй системi доволi комфортно.

"Усi банки з iноземним капiталом продовжують працювати в Українi, i жоден iз них не оголошував про намiри залишити країну. Єдине - у деяких випадках банки просто змiнили одного iноземного власника на iншого, тобто вiдбувається природне замiщення капiталу", - відзначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!