"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ дозволить російським банкам конвертувати гривню в рубль

Четвер, 3 листопада 2011, 20:37

Національний банк має намір ввести в практику проведення валютних свопів рубль - гривня.

Як повідомив журналістам президент "Альфа-банку" Олександр Луканов, про це заявив голова правління НБУ Сергій Арбузов під час зустрічі з керівництвом банку в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Національний банк пропонує декілька цікавих інструментів, пов'язаних з операціями своп рубль-гривня для російських банків, що дасть можливість акціонерам російських банків підтримувати свої дочірні банки в Україні великим гривневим ресурсом".

"Він може бути довгостроковим і привабливим за ціною, що в результаті позначиться на зниженні вартості кредитів і сприятиме зростанню привабливості гривні як національної валюти", - сказав Луканов.

Реклама:

Як повідомлялося, днями Арбузов заявив про можливість переходу на часткову оплату газу в російських рублях з грудня.

НБУ постановою №111 вніс зміни до порядку торгівлі іноземною валютою, дозволивши банкам проводити операції на умовах своп між собою з 30 травня поточного року.

Згідно з постановою, валютні свопи з валютами першої групи класифікатора валют дозволені на термін до 365 календарних днів.

Під валютними свопами маються на увазі операції, що передбачають купівлю (продаж, обмін) інвалюти зі зворотним її продажем (купівлею, обміном) у майбутньому на фіксованих умовах - щодо курсу, обсягу, дати валютування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!