"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банкам дозволили списувати безнадійну заборгованість

Четвер, 3 листопада 2011, 18:42

Проблему визначення безнадійної заборгованості для списання за рахунок страхового резерву банківськими установами нарешті вирішено, запевняють у податковій.

Відповідний лист-роз’яснення було підписано головою ДПС Віталієм Захарченком під час спільної наради за участі керівництва Державної податкової служби, Національного банку, Асоціацією платників податків та представників банків, передає DT.UA.

Відтепер банки, керуючись нормами підпункту 159.1.4 статті 159 Податкового кодексу, згідно з порядком, затвердженим постановою НБУ від 01.06.11 №172, мають право списувати за рахунок страхового резерву заборгованість, яка визнана безнадійною відповідно до нормативно-правових актів НБУ, у тому числі у разі невідповідності визначеним у Податковому кодексі ознакам безнадійної заборгованості, без віднесення у подальшому цього страхового резерву на дохід банку.

Крім того, сторони обговорили питання, які стосувалися правил започаткування надання юридичними особами послуг з переказу коштів на підставі агентських договорів з банками, придбання торгового патенту на провадження підприємницької діяльності відокремленими підрозділами.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: