Українцям підняли планку безмитного імпорту

Четвер, 3 листопада 2011, 15:22

Верховна рада збільшила неоподатковувану максимальну сумарну вартість товарів, що ввозяться в ручній поклажі або в супроводжуваному багажі до 1 тисяч євро.

За відповідний законопроект № 8130-д загалом проголосувало 270 депутатів при мінімально необхідних 226.

Як повідомила прес-служба голови Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталія Хомутинніка, в документі суттєво лібералізовано процедуру митного оформлення з метою зменшення впливу людського фактору на процес та результат митного оформлення товарів.

Зокрема, визначено вичерпний перелік документів, які надаються митним органам для здійснення митного контролю, розширено сферу застосування електронного декларування, скорочено час проведення митного оформлення товарів з однієї доби до чотирьох робочих годин.

Реклама:

Норми безмитного ввезення товарів на територію України громадянами встановлено на рівні загальної вартості 1000 євро та загальної ваги 50 кг.

Ставку мита на обсяги товарів, що перевищують ці норми, зменшено з 20 до 10 відсотків.

Чітко визначено перелік предметів, які належать до особистих речей громадян і тому не обкладаються податками при переміщенні їх через митний кордон.

Закон передбачає декриміналізацію товарної контрабанди, тобто переведення її до адміністративних правопорушень.

Скорочено перелік порушень митних правил, зведено до мінімуму застосування стягнення у вигляді конфіскації товарів і транспортних засобів.

17 травня Рада прийняла законопроект № 8130-д у першому читанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!