Уряд виділив ще мільярд на виплати по народженню дитини

Вівторок, 29 листопада 2011, 20:46

Кабінет міністрів додатково виділив на виплати по народженню дитини 1 млрд гривень.

Про це написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "Українські новини".

"Треба сказати - до нашої величезної радості, - що дітей в 2011 році народилося більше, ніж розраховували навіть оптимісти. Під кінець року виявилося, що на ці виплати (по народженню дитини) потрібно додаткові видатки. Потрібний ще 1 мільярд гривень", - написав Азаров.

За словами прем'єра, уряд вніс необхідні зміни до бюджетного розпису, які згодом були погоджені з Верховною радою.

Реклама:

За його даними, ці кошти вже перераховані в регіони, і зараз виплати залежать від оперативності місцевих органів соціального забезпечення.

Як повідомлялося, у липні Міністерство економічного розвитку й торгівлі розробило проект державної програми економічного й соціального розвитку на 2012 рік, у якій передбачається, що виплати при народженні першої дитини збільшаться з 19,147 тис. гривень в 2011 р. до 26,64 тис. гривень в 2012 р.

У квітні президент Віктор Янукович схвалив збільшення виплат при народженні першої дитини в розмірі 30 прожиткових мінімумів для дітей до 6 років, другої - 60, третьої, наступних - по 120.

Відповідний закон Рада прийняла 17 березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: