На Банковій запевняють, що жодної зайвої копійки не отримають

Вівторок, 29 листопада 2011, 18:42

Уряд не виділяв Адміністрації президента і Державному управлінню справами додаткових коштів.

Про це заявив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АП Денис Іванеско, повідомляє агентство "УНІАН".

Він наголосив, що розпорядження Кабінету міністрів № 1196-р "Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Державному управлінню справами на 2011 рік" не передбачає додаткових витрат із державного бюджету України, як про це повідомили деякі ЗМІ.

"Інформація про збільшення бюджетних видатків на президента України і Адміністрацію президента не відповідає дійсності. Ідеться про перерозподіл коштів з одного напрямку на інший за рахунок скорочення видатків за окремими програмами. Це рішення не передбачає збільшення видатків на жодну копійку", - підкреслив Іванеско.

Реклама:

За його словами, за рахунок зменшення видатків на утримання президента вивільнені кошти будуть перерозподілені на медичні та соціальні програми.

Зокрема, зменшені видатки на виплату державних премій, на будівництво реабілітаційного центру на базі державного підприємства "Санаторій "Конча-Заспа", на матеріально-технічне забезпечення діяльності Адміністрації президента, на Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню та на підготовку кадрів.

За словами Іванеско, за рахунок зменшення цих видатків будуть профінансовані такі напрямки як: придбання обладнання для дитячого стаціонару та реанімаційного блоку державної наукової установи "Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини"; придбання ультразвукового сканера для державного закладу "Поліклініка № 2"; придбання медичного обладнання для операційного відділення та центру урології клінічної лікарні "Феофанія"; здійснення ремонтів гуртожитків та навчальних корпусів Національної академії державного управління при президентові і регіональних інститутів; здійснення розрахунків за комунальні послуги та енергоносії, а також фінансування інших видатків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!