"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова слідкуватиме за підприємцями, які працюють із офшорами

Вівторок, 29 листопада 2011, 16:38

Державна податкова служба посилює контроль над діяльністю підприємств, які працюють із офшорними компаніями, і готує пропозиції для створення в структурі служби нового підрозділу з перевірок операцій із офшорами.

Про це заявив заступник голови ДПС Сергій Лекарь на брифінгу у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Готуються спеціальні пропозиції, підготовка нормативних актів. Посилюється контроль над діяльністю організацій, які працюватимуть із офшорними компаніями. Ми знаємо, що на сьогодні діє норма, відповідно до якої всього-на-всього 75% (витрат) включається до витрат від реалізації таких речей (операцій з офшорами)", - сказав він.

При цьому Лекарь уточнив, що ДПС вже нині посилює перевірки операцій з офшорами, які проводяться підприємствами.

Реклама:

"Сьогодні аналітика ведеться по кожному платнику, який займається зовнішньоекономічною діяльністю", - підкреслив податківець.

За його словами, ДПС готова взяти на себе додаткові повноваження.

"Якщо будуть введені якісь додаткові функції, повноваження для ДПС, то буде розглядатися перерозподіл відповідних функцій. Тобто ідеться про те, щоб створювати окремий сектор - аналітичний. Я думаю, це заслуговує на увагу", - сказав Лекарь.

Він підкреслив, що робота ДПС буде проводитися лише в одному напрямку.

"Потрібно порівняти навантаження, наявні в офшорних зонах, і те, яке існує в Україні. Робота буде проводитися в одному напрямку - щоб не дозволити мінімізувати платежі, або ухилятися, таким чином, від оподаткування", - підкреслив Лекарь.

Як відомо, раніше віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко повідомив, що в податковій службі буде створений спеціальний підрозділ по роботі з підприємствами в офшорних зонах.

Кабінет міністрів вніс законопроект, яким розширив перелік офшорних зон з 33 до 68, а також запропонував ввести 12% податок за операції з офшорами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: