Азаров обіцяє ПДВ автоматом тільки "прозорим" компаніям

Вівторок, 29 листопада 2011, 15:37

Автоматичне відшкодування ПДВ будуть отримувати всі компанії, які працюють прозоро.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров ході об'єднавчого з'їзду Федерації роботодавців у вівторок у Києві, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Прем'єр зазначив, що у 2010 році були відшкодовані 40 мільярдів гривень заборгованості із ПДВ, в 2011 році - 42 мільярди.

"82 мільярдів бюджет повернув ПДВ, але разом з тим проблема залишилася. Давайте чесно і відверто скажемо і розберемося. Ми за автоматичне відшкодування ПДВ тим компаніям, які працюють абсолютно прозоро на ринку", - сказав він.

Реклама:

Азаров підкреслив, що уряд готовий працювати в режимі повної взаємодії з Державною податковою службою у цьому питанні.

"Для таких компаній ми готові перейти повністю на автоматичне відшкодування ПДВ. Зараз вже у нас автоматичне відшкодування займає приблизно 65-70%. Якщо бізнес готовий відкрито працювати з нами як партнер, ми готові працювати з бізнесом як партери", - зазначив він.

Водночас, прем'єр відзначив, що поки ще не все нормально у взаєминах влади і бізнесу в плані ПДВ.

"Не може бюджет платити більше, ніж він збирає, а в деяких випадках ми отримуємо так, що ми податку зібрали шість мільярдів, і шість мільярдів нам пред'являють до відшкодування. Може таке бути? Ну ви ж всі грамотні бізнесмени", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!