Янукович пообіцяв платити чорнобильцям "за можливостями бюджету"

Понеділок, 28 листопада 2011, 17:59

Інвалідам-чорнобильцям будуть підвищені соціальні виплати у порівнянні з даним періодом часу майже вдвічі.

Про це заявив президент Віктор Янукович на спільній прес-конференції із польським колегою Броніславом Коморовським, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Загальна тенденція така: інвалідам-чорнобильцям будуть підвищені соціальні виплати у порівнянні з даним періодом часу майже вдвічі", - сказав він.

За словами президента, "в цілому соціальний захист, котрий стосується і чорнобильців, і афганців, в бюджеті наступного року буде передбачено збільшення близько 25%".

Реклама:

"Це ті можливості, які є в бюджеті, і я сподіваюся, що і уряд, і парламент спільно ухвалять це рішення. Це також моя позиція", - додав він.

Як зазначив президент, Кабінет міністрів розглядає питання виплати чорнобильцям у межах підготовки проекту бюджету на наступний рік.

Янукович також заявив, що співчуває родині учасника акції протесту, який загинув у Донецьку.

"Випадок, який вчора стався у Донецьку, коли померла людина, він мене дуже вразив, і я, перш за все, висловлюю своє співчуття родині загиблого з приводу того, що так сталося, на жаль", - сказав глава держави.

Як відомо, у неділю ввечері в Донецьку під час ліквідації акції підрозділами МВС помер 70-річний шахтар-інвалід Геннадій Конопльов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: