"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці продовжують їздити на контрабандному "феодосійському" бензині - ЗМІ

Понеділок, 28 листопада 2011, 16:24

За підсумками вивчення даних про митне оформлення постачань бензину і дизельного палива через Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами (ФПЗНП), а також його вивезення з терміналу залізницею, експерти зі значним ступенем впевненості констатують роботу контрабандної схеми постачань палива на внутрішній ринок.

Про це повідомляє DT.UA.

За оперативними даними "Консалтингової групи А-95", в жовтні у Феодосії в режимі імпорту було розмитнено 2049 тис. тонн бензину А-95, тоді як вивезено залізницею - 41792 тис. тонн.

При цьому транспортування здійснювалося резидентами України, що виключає віднесення цих вантажів до категорії транзитних.

Реклама:

Таким чином, "митне очищення" у жовтні пройшли лише 5% "феодосійського" бензину.

Істотні нестикування виявлені і в постачаннях дизельного палива.

У режимі імпорт у жовтні оформлено 9910 тис. тонн, тоді як, за даними "Укрзалізниці", вивезено 46054 тис. тонн. Таким чином, оформлення пройшло всього 33% дизельного палива.

"Якщо виходити з припущення, що жовтнева різниця в обсягах транспортування та митного оформлення нафтопродуктів є контрабандою, ідеться про недоотримання державним бюджетом України близько 132,4 млн грн. акцизного збору та 92,8 млн ПДВ", - підрахували у "Консалтинговій групі А-95".

Якщо починаючи з липня 2010 р. по вересень 2011 р., згідно з цією методикою розрахунку, було недоотримано близько 800 млн грн., то з урахуванням жовтневої статистики 2011 року втрати держбюджету перевалили за 1 млрд грн.

За оперативними даними, тривають сумнівні постачання через Феодосійську нафтобазу і в листопаді, відзначає видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!