Італія розмістила облігацій на менш, ніж півмільярда

Понеділок, 28 листопада 2011, 14:39

Міністерство фінансів Італії у понеділок розмістило облігації, прив'язані до інфляції, з терміном погашення у вересні 2023 року на 567 млн євро із запланованих 750 млн.

Прибутковість при розміщенні паперів вдруге за тиждень перевищила бар'єр в 7%. Про це в понеділок повідомляє агентство Bloomberg.

Греція, Португалія та Ірландія раніше були змушені звернутися за міжнародною фінансовою допомогою після того, як вартість залучення грошових коштів для країн також піднялася вище 7%.

Рим в останній раз продавав подібні папери в березні 2010 року, нагадує "Інтерфакс". Тоді середньозважена прибутковість при розміщенні становила 2,19%, тоді як у понеділок показник підскочив до 7,3%.

Реклама:

Тим не менш, книга заявок на облігації була перепідписана в 2,16 рази, що виявилося краще аналогічного показника на попередньому аукціоні.

Італійські бонди продовжили зростання на торгах у понеділок: прибутковість 10-річних паперів знизилася на 15 базисних пунктів, до 7,12%.

Уряд Італії готується оголосити про додаткові заходи скорочення держборгу, зміцнення держбюджету і підтримки економічного зростання.

Тим часом італійський Мінфін пройде чергову перевірку на міцність у вівторок, коли йому належить розміщення трьох траншей держпаперів, включаючи еталонні десятирічні облігації, на загальну суму 8 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!