Думка експерта: Домовленність з ВТБ полегшить життя уряду

Понеділок, 28 листопада 2011, 13:45

Уряд нещодавно звернувся до ВТБ із заявкою на пролонгацію кредиту до червня 2012 року, яка швидше за все буде задоволена, хоча ставка по кредиту може підвищиться з початкових 6,68%.

"Таким чином, переоформлення позики в довгострокові облігації істотно зменшить навантаження за зовнішніми борговими виплатами в 2012 році", - про це у коментарі "Економічній правді" заявила головний економіст Dragon Capital Олена Білан.

За її словами, без урахування кредиту ВТБ, наступного року уряд має погасити близько 1,8 млрд дол., включаючи 0,5 млрд дол. за єврооблігаціями (у червні) і близько 0,8 млрд дол. за кредитами МВФ (0,2 млрд дол. у серпні і 0,6 млрд дол. у листопаді).

"З урахуванням запланованих погашень в цьому році, найбільшим з яких є єврооблігації на суму 0,6 млрд дол. з погашенням у грудні 2011 року, виплати уряду за зовнішніми боргами до кінця 2012 року складуть 2,5 млрд дол.", - повідомила Білан.

Реклама:

Слід зазначити, що на єдиному казначейському рахунку уряду на кінець жовтня знаходилося близько 2,4 млрд дол. в іноземній валюті, що достатньо для погашення практично всіх запланованих зобов'язань крім кредиту ВТБ до кінця 2012 року.

Також експерт зазначила, що переоформлення боргу ВТБ істотно знижує потреби уряду в нових зовнішніх позиках в 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!