Екс-гендиректора заводу iмені Малишева звинувачують за двома статтями

Неділя, 27 листопада 2011, 17:53

Колишнього гендиректора ДП "Завод iм. Малишева" (м.Харкiв) Олексiя Пiдгорного звинувачують за двома статтями Кримiнального кодексу.

Про це заявив заступник прокурора Харкiвської областi Володимир Суходубов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Пiдгорного звинувачують за ст.175 КК (необґрунтована невиплата зарплати), а також за ч.2 ст.364 КК (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкi наслiдки).

"Ми порушили кримiнальну справу за висновком у порушеннi чинного законодавства договору на розробку проекту, виготовлення та випробування приладу паливного вприскування для двигуна. Заплатили вони понад мiльйон гривень, коли в цьому проектi - це фактично встановлено - жодної потреби немає. Замiсть того, щоб людям дати понад мiльйон гривень на заробiтну плату, вони укладають непотрібну угоду з виготовлення цього приладу уприскування для двигуна", - сказав Суходубов.

Реклама:

Вiн зазначив також, що майже вся сума призначалася фiрмi-посереднику, хоча розробник продукцiї перебував на територiї самого заводу, що є прямим порушенням постанови Кабiнету мiнiстрiв, яка забороняє укладати договiр не безпосередньо з виробником.

"Однак вони укладають угоду з лiвою структурою, до якої спрямовується мiльйон гривень, i лише 75 тис. грн. йде на розробку цього приладу до лабораторiї, яка проектувала, розробляла i мала випробовувати", - наголосив Суходубов.

За його словами, ще одним обвинуваченим у справi проходить колишнiй головний економiст заводу. Обидва обвинувачені перебувають на пiдписцi про невиїзд.

Суходубов повiдомив, що найближчим часом справу планується передати до суду. Наразi обвинуваченi ознайомлюються з матерiалами справи.

Як вiдомо, Пiдгорний керував заводом iм. Малишева з сiчня 2008 р. до листопада 2010 р.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: