Медведєв чекає нових членів у ЄврАзЕС

Неділя, 27 листопада 2011, 12:53

Президент РФ Дмитро Медведєв відзначив роль Росії у створенні Євразійського економічного союзу.

Про це він заявив у неділю, виступаючи на з'їзді "Єдиної Росії", на якому запропоновано висунути Володимира Путіна кандидатом в президенти на виборах 2012 року, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми дійсно нація, яка звикла діяти масштабно, з розмахом. Це у нас в характері, якщо хочете. У крові", - заявив Медведєв.

Він зазначив, що "у Росії величезні території, високі цілі, які вона перед собою ставить, великі перемоги".

Реклама:

"Давайте скажемо прямо: громадяни Росії живуть сьогодні не тільки проблемами побуту. Вони вірять в історичне призначення Росії. Тому ми наполегливо і послідовно працюємо над розширенням економічного і культурного простору, які різко скоротилися після розпаду Радянського Союзу", - сказав Медведєв.

У цьому зв'язку він нагадав, що нещодавно з лідерами Білорусії та Казахстану були досягнуті домовленості про формування Євразійського економічного союзу.

"Ми взяли спільний курс на об'єднання. Я розраховую, що надалі й інші нації приєднаються до нас", - заявив Медведєв.

Він підкреслив, що цей проект привабливий, оскільки реалізується на умовах рівноправності, історичної близькості, рівності економік.

"Створюється нове економічний простір і новий союз. Разом ми і сильніші, і багатші. І новий союз принесе не просто відчуття нашої геополітичної величі, що, звичайно, теж важливо, але він принесе вигоду, користь кожній російській родині, тому що, підвищивши наш економічний потенціал, дасть нам можливість зміцнити міжнародне становище Росії на світовій арені", - заявив Медведєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!