"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch знизив рейтинг восьми італійських банків

Субота, 26 листопада 2011, 13:54

Міжнародне агентство Fitch Ratings знизило рейтинг 8 італійських банків з негативним прогнозом.

Це Banca Popolare di Milano, Banca Popolare dell'Emilia Romagna, Banca Popolare di Sondrio, Credito Emiliano, Credito Valtellinese, Veneto Banca, Banca Popolare di Vicenza і Banca Popolare dell'Etruria e del Lazio.

В опублікованому агентством повідомленні йдеться про те, що зазначеним кредитним установам не вдається виконати завдання по скороченню витрат через наявність дорогих філій, інформує Forbes.

Агентство також вказує на те, що Італія, ймовірно, вже знаходиться в стані рецесії. Інвестори, очевидно, дотримуються тієї ж думки.

Реклама:

Вони побоюються, що країна не зможе подолати економічні негаразди і буде змушена звернутися за допомогою до міжнародних фінансових інститутів.

Доказом цього є результати останнього аукціону з розміщення італійських цінних паперів на 10 млрд євро, на якому прибутковість по дворічних держоблігацій Італії досягла 7,814% в порівнянні з 4,628% у ході попереднього розміщення.

У свою чергу, новий прем'єр Італії Маріо Монті продовжує стверджувати, що його країна демонструє значний прогрес у справі бюджетної консолідації та проводить всі необхідні заходи для стимулювання економічного зростання.

В даний час довгостроковий рейтинг дефолту емітента Італії встановлений на позначці АА- (прогноз "негативний"), знизившись на початку жовтня з А +.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: