У Кабміні сфальсифікували рішення уряду щодо "Нафтогазу" - експерт

Субота, 26 листопада 2011, 10:00

Рішення Кабінету міністрів схвалити законопроект Міненерговугілля про дозвіл "Нафтогазу" ввозити в 2012 році нафту без ПДВ було сфальсифіковано, оскільки насправді члени уряду на своєму засіданні проголосували за те, щоб відправити законопроект на доопрацювання.

Про це пише в своїй статті для DT.UA директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

За словами джерел у Кабміні, ініціатива міністра Міненерговугілля Юрія Бойка була розкритикована на засіданні за відсутність попереднього розгляду документа і через майбутні втрати бюджету.

"Яким же було здивування, коли з протоколу згаданого засідання, що з’явився ближче до кінця тижня, випливало, що законопроект Бойка було схвалено! Щоправда, цим протоколом Міненерговугілля доручається доопрацювати законопроект разом з Мінекономрозвитку і торгівлі, ДПА, АМКУ та Мінфіном і, довівши законопроект до регламентних вимог, подати Кабінету міністрів", - пише Куюн.

Реклама:

Експерт також повідомив, що для Мінекономрозвитку сама поява законопроекту Міненерговугілля стала абсолютною несподіванкою.

"Офіційно документи з Мінпалива зайшли до нас близько 11 години ранку 16 листопада, коли засідання Кабміну вже розпочалося", - сказав представник відомства.

Але ще більшим здивуванням, за його словами, стало те, що в п'ятницю, 18 листопада, надійшло протокольне доручення прем'єра Миколи Азарова за підсумками так званого "малого" Кабміну від 14 листопада.

"Папір свідчить, що там цей законопроект було розглянуто! Тим часом ніхто з опитаних учасників "малого" Кабміну згадати розгляд цього питання не зміг", - пише Куюн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!