Азаров не помітив, як подорожчали харчі, і обурився через сою у сосисках

П'ятниця, 25 листопада 2011, 14:35

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає стабільною цінову ситуацію на продукти харчування.

Про це він сказав на зустрічі із представниками громадських організацій із захисту прав споживачів у п’ятницю, повідомляє агентство "Українські новини".

"Цінова стабільність на продукти харчування й товари першої необхідності в країні цього року є. Цього було не легко домогтися, але ми домоглися", - заявив Азаров.

При цьому прем'єр-міністр також вважає, що ринки країни цілком забезпечені продуктами харчування й товарами першої необхідності, тому увага була сфокусована на їх якості.

Реклама:

"Виникло запитання - що ж із якістю наших товарів, наших продуктів харчування? І ось тут у нас виникли дуже великі сумніви. Вони й раніше були", - додав Азаров.

Він зазначив, що за його дорученням практично в усі областях були зроблені контрольні закупівлі, які торкнулися продовольчих магазинів, супермаркетів, торговельних мереж.

З'ясувалося, що практично жоден продукт не відповідає встановленим стандартам.

"Особливо мене обурило, що продукти дитячого харчування не відповідають цим стандартам", - сказав Азаров.

Зокрема, прем'єр обурився тим, що, наприклад, у дитячих сосисках замість м'яса соя, а показники вологості значно перевищують припустимі норми.

"Виявлені також речовини, які не повинні вміщуватися в продуктах харчування", - продовжив ділитися враженнями про перевірку Азаров.

Прем'єр підкреслив, що простому покупцеві дуже складно визначити якість продуктів, і він загалом покладається на смакові якості продуктів харчування, які іноді досягаються за рахунок харчових добавок.

Азаров зазначив, що, користуючись потуранням або корумпованістю контролюючих органів, виробники випускають продукцію вкрай низької якості, що не відповідає вітчизняним та європейським стандартам.

"Ми маємо намір інтегруватися з Європейським Союзом, тобто конкурувати за якістю наших товарів. Яка ж у нас буде конкуренція? Будуть же суцільні заборони на нашу продукцію", - сказав він.

Прем'єр пообіцяв, що уряд відреагує на ситуацію й зробить відповідні висновки.

Як повідомлялося, у вересні Кабінет міністрів домовився з виробниками продуктів харчування й роздрібних мереж про недопущення необґрунтованого зростання цін на соціально значущі продукти.

На початку листопада Антимонопольний комітет почав перевірку якості продуктів харчування.

Після цього Азаров пообіцяв, що публічно назве тих виробників, які виготовляють продукти харчування, що не відповідають стандартам, у разі, якщо вони не реагуватимуть на зауваження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: