Україна майже на 60%збільшила експорт до ЄС

П'ятниця, 25 листопада 2011, 13:53

Європейський Союз залишається найбільшим інвестором в економіку України і одним з основних торговельних партнерів України.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Володимир Павленко в ході XVII засідання Комітету парламентських зв'язків Україна та ЄС у четвер, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"За результатами першого півріччя 2011 року 79,8% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій в Україну припадає саме на країни-члени ЄС", - зазначив Павленко.

Він також повідомив, що за січень-серпні 2011 року експорт товарів до країн ЄС склав $12,3 млрд., що на 57,8% більше порівняно з відповідним періодом минулого року, імпорт товарів - відповідно $15,9 млрд. і 40,8%.

Реклама:

Заступник міністра зазначив, зокрема, що найбільш актуальним питанням двосторонніх відносин між Україною та ЄС є інтеграція України до спільного ринку ЄС шляхом створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (так званої ЗВТ+).

"Це сприятиме активізації торгово-економічного співробітництва між Україною та країнами ЄС, у тому числі з акцентом на регуляторному співробітництві", - додав він.

Також Павленко зазначив, що українська сторона позитивно оцінює результати XVIII раунду переговорів між Україною та ЄС про створення ЗВТ, який відбувся у третій декаді вересня в Брюсселі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: