"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура випустила з СІЗО головного фігуранта "справи Волги"

П'ятниця, 25 листопада 2011, 11:15

Через дев'ять місяців після затримання в рамках кримінальної справи за фактом отримання хабара екс-член Держфінпослуг Віктор Адамович був звільнений з-під арешту.

2 листопада Віктору Адамовичу був змінений запобіжний захід - взяття під варту з на підписку про невиїзд, пише газета "Комерсант-Україна".

"На даний момент обвинувачені і їх захисники закінчують ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, після чого справа буде передана до суду", - повідомили виданню у відділі забезпечення доступу до публічної інформації Генпрокуратури.

Адамович, як і раніше, звинувачується за ч. 3 ст. 368 КК ("одержання хабара в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище").

Реклама:

Підставою для затримання екс-чиновника та проведення обшуку в його кабінеті 3 лютого стало затримання іншої особи.

Ця неназвана досі особа того ж дня у відділенні одного з банків Києва була затримана у момент передачі хабара в розмірі 2 млн грн. Передбачалося, що ця особа діяла в інтересах Адамовича.

Пізніше наслідком порушеної справи стосовно директора департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держфінпослуг Віктора Адамовича стало затримання екс-голови Держфінпослуг Василя Волги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: