ТЕО добудови Хмельницької АЕС буде представлене у 2012 році

П'ятниця, 25 листопада 2011, 09:22

Техніко-економічне обґрунтування добудови третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС буде подано відокремленим підрозділом "Атомпроектінжиніринг" НАЕК "Енергоатом" на схвалення до Кабінету міністрів у першому півріччі 2012 року.

Про це заявив генеральний директор компанії Володимир Бронніков, повідомляє портал "Українська енергетика".

"Всі зауваження невеликі і вони стосуються відповідності чинному законодавству. Зауваження будуть враховані нами найближчим часом", – зазначив Бронніков, говорячи про завершення розробки ТЕО.

Більше того, директор "Атомпроектінжинірингу" підкреслив, що установка енергоблоків третього покоління в існуючих фундаментах можлива.

Реклама:

"Держатомрегулювання висловило побажання, щоб цей момент був детально виписаний у проекті добудови, але не в ТЕО", – пояснив він.

Як повідомлялося, 9 червня 2010 року Кабінет міністрів України і уряд Російської Федерації підписали рамкову угоду про добудову третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.

ВАТ "Київський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект" розробляє першу редакцію ТЕО будівництва енергоблоків ХАЕС-3,4.

Згідно з календарним планом, розробка документа мала бути завершена в четвертому кварталі 2010 року за умови наявності фінансування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: