Тєрьохін пропонує заборонити "МММ-2011" в Україні

Четвер, 24 листопада 2011, 17:35

Спроба втягнути родичів у фінансову піраміду "МММ", спонукала екс-міністра економіки, бютівця Сергія Терьохіна підготувати законопроект, який зробить неможливим функціонування в Україні фінансових пірамід

У парламенті під його авторством зареєстровано законопроект, який зробить неможливим функціонування організацій на кшталт "МММ" в нашій країні, повідомляє "Дело".

Підготувати законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних грошей і запобігання створенню фінансових пірамід" Терьохіна спонукала активність учасників фінансової піраміди "МММ" Сергія Мавроді, яка розгорнула свою діяльність в Україні в кінці літа 2011 року.

"Моїй мамі якийсь учасник МММ, чи то десятник, чи то сотник, запропонував вкласти в цю фінансову піраміду гроші під величезний відсоток. Я сказав їй триматися осторонь від подібних пропозицій. Це і стало відправною точкою законопроекту", - розповів депутат.

Реклама:

За його словами, в українському праві відсутнє визначення фінансової піраміди, а також немає визначення "електронних грошей", за допомогою яких організатори та учасники фінансових пірамід здійснюють грошові операції.

"Мій законопроект дає визначення цих понять, і встановлює відповідальність за створення фінансової піраміди", - говорить Терьохін.

Згідно з законопроектом Терьохіна, фінансова піраміда - це метод залучення та використання особою фінансового активу вкладника, за яким збереження його реальної вартості, або виплата доходу, або його повернення забезпечуються повністю або частково за рахунок джерел, не пов'язаних з розподілом чистих активів, страхових чи інших нерозкритих резервів, сформованих зазначеною особою відповідно до законодавства.

Діяльність, спрямована на створення і ведення фінансових пірамід, у тому числі з використанням е-грошей, є забороненою в Україні і прирівнюється до шахрайства з фінансовими ресурсами.

Також законопроект на має на маті врегулювати фінансові відносини, пов'язаних з використанням "електронних грошей".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error