Moody's не виключає, що знизить рейтинг США

Четвер, 24 листопада 2011, 09:52

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service може знизити довгостроковий суверенний кредитний рейтинг США, який нині перебуває на найвищому рівні "ААА".

Moody's піде на цей крок у випадку, якщо влада країни зробить спробу урізати або скасувати автоматичне скорочення витрат, передбачене в разі невдачі роботи спеціального міжпартійного комітету конгресу США, повідомляє УНІАН із посиланням на Associated Press.

При цьому аналітики агентства зазначили, що провал роботи комітету щодо погодження скорочень бюджетних видатків не є приводом для зниження рейтингу США або перегляду його прогнозу.

Як відомо, 22 листопада спеціальний комітет конгресу США, який складається з демократів і республіканців, оголосив про нездатність домовитися щодо скорочення бюджетних видатків через "істотні розбіжності серед членів комітету".

Реклама:

На тлі цих подій рейтингове агентство Standard & Poor's залишило рейтинг США без змін за умови, що будуть дотримані обмеження на дискреційні витрати (які не є життєво необхідними), позначені в законі про бюджетне контролі від 2011 року.

Fitch Ratings запланувало перегляд довгострокового кредитного рейтингу США до кінця листопада: очікується зміна прогнозу на "негативний" зі "стабільного", менш вірогідне зниження рейтингу на одну сходинку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!