"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продаж "Київенерго" перенесли на 9 грудня. Через Коломойського?

Середа, 23 листопада 2011, 12:16

Фонд державного майна України відклав проведення конкурсу з продажу 25% акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Київенерго" з 25 листопада на 9 грудня для додаткової перевірки відомостей у поданих на конкурс заявках.

Про це підписав відповідний наказ голова Фонду Олександр Рябченко, передає "Інтерфакс-Україна".  

Заявки на участь в конкурсі з продажу 25% акцій "Київенерго" подали найбільший приватний енергохолдинг Україна "ДТЕК", що належить СКМ Ріната Ахметова, і енергопостачальна компанія ПАТ "Полтаваобленерго", яка до недавнього часу була підконтрольна бізнесменам Костянтину Григоришину й Ігореві Коломойському.

Напередодні стало відомо, що Антимонопольний комітет України залишив без розгляду заявку "Полтаваобленерго" як таку, що не відповідає вимогам законодавства про захист економічної конкуренції.

Реклама:

За даними комітету, при подачі заяви, зокрема, не були дотримані всі необхідні процедури в частині надання інформації про кінцевих власників обленерго.

Стартова ціна 25% акцій "Київенерго" затверджена в розмірі 432,305 млн грн.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

"ДТЕК" володіє 46,82% акцій "Київенерго", а державі належить 50% +1 акція компанії.

За даними Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку, Larva Investments Limited належить 25% акцій "Полтаваобленерго", Bikontia Enterprises Limited - 23,9%, UA Energy Distribution Holding Limited (усі - Кіпр) - 23,3%, ТОВ "Інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест" (Дніпропетровськ) - 12,6%, ТОВ "Фрунзе-Флора" (Суми) - 12,4% акцій.

За даними учасників ринку, перші три компанії афільовані з підприємцем Костянтином Григоришиним, останні дві - з групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: