"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро дешевшає через статистику Франції та Німеччини

Середа, 23 листопада 2011, 10:08

Євро дешевшає по відношенню до долара та єни в очікуванні виходу слабких даних про виробничу активність в Німеччині та Франції - найбільших економіках єврозони.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Між тим курси долара та єни зростають по відношенню до більшості світових валют на тлі падіння фондових індексів у зв'язку з даними про ВВП США та виробничої активністю в Китаї, передає "Інтерфакс-Україна".

Євро подешевшав у середу до 1,3458 долара з 1,3505 за підсумками сесії в Нью-Йорку 22 листопада. У парі з японською нацвалютою євро опустився на 0,3% - до 103,66 єни.

Реклама:

Курс долара становив 77,02 єни проти 76,97 за підсумками вівторка.

Передбачається, що індекс виробничої активності Німеччини, що розраховується Markit Economics, впав у листопаді до мінімуму з липня 2009 року - 48,5 пункту, тоді як аналогічний показник у Франції опустився з 48,5 пункту в жовтні до 48 пунктів у листопаді.

Разом з тим попередній зведений індекс активності у виробничому секторі і сфері послуг єврозони, ймовірно, опустився з 46,5 пункту минулого місяця до 46,1 пункту в поточному, прогнозують опитані Bloomberg економісти.

Міністерство торгівлі США у вівторок переглянуло у бік пониження оцінку зростання ВВП країни в третьому кварталі 2011 року - до 2% у річному вираженні з 2,5%, свідчать переглянуті дані.

Аналітики не очікували перегляду оцінки зростання ВВП з попередньо оголошених 2,5%.

Індекс виробничої активності Китаю, що розраховується HSBC і Markit Economics, знизився в листопаді до попереднього значення в 48 пунктів проти 51 пункту в жовтні і 49,9 пункту у вересні.

Аналітики в середньому розраховували, що індекс, що розраховується на підставі опитування менеджерів закупівель, буде трохи вище порога в 50 пунктів. Значення індексу нижче 50 пунктів означає, що ділова активність у секторі не збільшується.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!