"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Цушко вимагає назвати власника "Полтаваобленерго"

Середа, 23 листопада 2011, 09:23

Заява "Полтаваобленерго" щодо видачі дозволу на покупку 25% "Київенерго" була залишена без розгляду, оскільки компанією "не були дотримані всі необхідні процедури в частині надання інформації про кінцевих власників обленерго".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби АМКу. Від більш докладних коментарів у комітеті відмовилися, пише видання "Комерсант Україна".

Рішення АМКУ було прийнято на підставі умов приватизаційного конкурсу. У них говориться, що в ланцюжку власників компаній-претендентів не повинно бути офшорних структур з чорного списку FATF, а також держкомпаній.

"Тому, якщо після розкриття інформації серед акціонерів "Полтаваобленерго" виявляться подібні офшори або з'ясується, що частина акцій продана держструктурам, це буде визнано порушенням умов конкурсу. Тоді компанія взагалі не буде допущена до торгів", - каже заступник голови спеціальної контрольної комісії Верховної ради з приватизації Олександр Бондар.

Реклама:

У прес-службі Фонду держмайна розповіли, що зараз робоча група аналізує подані заявки і до п'ятниці планує визначитися з тим, "хто буде допущений до участі в конкурсі".

Джерело видання у фонді пояснило, що найімовірніше "Полтаваобленерго" допустять до торгів.

"Але якщо вони куплять підприємство і після цього не нададуть дозвіл від АМКУ, конкурс буде визнаний недійсним", - заявив співрозмовник.

Нагадаємо, крім "Полтаваобленерго", на держпакет "Київенерго" претендує "Дтек" Ріната Ахметова.

За даними Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку, інвестицій Larva Investments Ltd належить 25% акцій "Полтаваобленерго", UA Energy Distribution Holding (всі - Кіпр) - 23,3%, ТОВ "Фрунзе-Флора" (Суми) - 12,4 %, ТОВ "Інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест"" (Дніпропетровськ) - 12,6%, Bikontia Enterprises Ltd - 23,9%.

За даними учасників ринку, перші три компанії афільовані з підприємцем Костянтином Григоришиним, останні дві - з групою "Приват".

Джерело в групі "Приват" заявило, що бенефіціари "Полтаваобленерго" не були зазначені в заявці у зв'язку з тим, що "документи подавалися в поспіху".

"Рішення про участь в конкурсі було прийнято в останній момент, і ми просто не встигли донести цю інформацію, - сказав співрозмовник. - Найближчим часом ми виправимо помилку".

У групі "Енергетичний стандарт" від коментарів відмовилися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: