Український фондовий ринок показав змішану динаміку

Вівторок, 22 листопада 2011, 19:04

Індекс "Української біржі" 22 листопада підвищився на 0,64% до 1 488,43 пункту.

Обсяг торгів за 22 листопада становив 195,725 мільйона гривень.

Індекс ПФТС знизився на 0,61% до 575,74 пункту. Обсяг торгів становив 124,530 мільйона гривень.

"Торги на українських майданчиках проходили досить волатильно. Слідуючи тенденціям світових фондових майданчиках, сесія почалася підвищенням котирувань за найбільш ліквідними паперами на незначному обсязі торгів в рамках технічної корекції після провального зниження напередодні", - підкреслює ІК Dragon Capital.

Реклама:

Як відзначають спеціалісти компанії, на ринку переважав бічний рух, а активність гравців була мінімальною на очікуваннях публікації макростатистичних даних у США.

Активність біржових гравців на українському ринку знову залишалась бажати кращого. Попитом користувалися лише кілька найбільш ліквідних паперів машинобудування, електрогенерації і ГМК.

На ринках США та Європи 22 листопада переважає негативна динаміка.

За даними агентства Bloomberg, американський індекс Dow просів на 0,37%, S&P 500 знизився на 0,43%, Nasdaq показав падіння 0,4%.

Як пише Reuters, фондові індекси США знизилися у вівторок через скорочення оцінки зростання ВВП Сполучених Штатів за третій квартал.

ВВП США в третьому кварталі 2011 року виріс, згідно з попередніми даними, на 2 відсотка до аналогічного періоду 2010 року, тоді як аналітики чекали, що друга оцінка міністерства торгівлі співпаде з першою - плюс 2,5 відсотка.

У той же час, настрій на ринку акцій і до виходу даних про ВВП було поганим через невирішену боргову кризу єврозони і нездатність законодавців США придумати план економії 1,2 трильйона доларів.

Як відзначає Bloomberg, європейські індекси сьогодні також в "мінусі": STOXX 50 – 1,09% до 2,136 пункту, FTSE 100 – 0,3%,  DAX – 1,22%.

У Європі інвестори стежили за ходом переговорів, які почалися 21 листопада в Брюсселі.

На засіданні обговорювали надання Греції чергового траншу фінансової допомоги, без надання якої країна опиниться без необхідних коштів вже до середини грудня.

Також в центрі уваги було розміщення Іспанією боргових паперів, результати якого продемонстрували різке зростання прибутковості в порівнянні з попередніми аналогічними аукціонами.

Крім того, загальний обсяг розміщення виявився трохи нижче запланованих 3 млрд євро.

Однак, в цілому результати аукціону не зробили істотного впливу на європейські боргові ринки, де ситуація в останні дні залишається стабільною завдяки ЄЦБ, який продовжує скупку суверенних паперів і стримує зростання дохідності за ними.

В той же час азійські ринки показують різно-направлену динаміку: Nikkei -0,4%, TOPIX + 0,1%, Hang Seng + 0,14%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!