НБУ пообіцяв банкірам тримати гривню до виборів

Вівторок, 22 листопада 2011, 18:36

Керівництво Національного банку провело зустріч з керівниками казначейських підрозділів найбільших банків, на якій пообіцяло забезпечити стабільний курс гривні як до новорічних свят, так і до виборів до парламенту восени 2012 року.

Як повідомив НБУ на веб-сайті, 22 листопада з банкірами зустрічалася директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Олена Щербакова: на зустрічі обговорювалися питання щодо ситуації, що складається на грошово-кредитному ринку, прогнозів її розвитку та заходів з ефективного регулювання.

Директор генерального департаменту зазначила напружену ситуацію на світових ринках.

"Економіка та фінансова система України мають достатньо відкритий характер, а тому все ще залишається досить вразливою до коливань зовнішньої кон'юнктури. У зв'язку з цим Нацбанк постійно вживає превентивні заходи для запобігання можливих проявів нестабільності, пов'язаних з напруженою ситуацією на світових ринках", - цитується в повідомленні Щербакова.

Реклама:

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україну" учасники наради, за словами представників НБУ, різке штучне обмеження гривневої ліквідності забезпечено Нацбанком, щоб відбити атаку на гривню.

Представники банків попросили НБУ розширити доступ до рефінансування і проведення валютних свопів.

"Пообіцяли з часом трохи додати короткострокової ліквідності через тендери, а також попросили донести до клієнтів і контрагентів, що стабільність курсу гривні буде забезпечена як до нового року, так і до виборів", - сказав один зі співрозмовників агентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!