"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Власники паїв не отримають соцдопомогу

Вівторок, 22 листопада 2011, 17:55

Наявність в сім'ї другого автомобіля, ще одного житла або земельної ділянки понад 60 соток стануть причиною відмови в соціальній допомозі або житловій субсидії.

Про це повідомив директор департаментіу соцдопомоги Мінсоцполітики Віталій Мущинін, передають "Комментарии".

За його словами, державний соціальний інспектор має право:

Проводити обстеження умов життя заявника (за його згодою) з метою визначення складу сім'ї, ступеня потреб і можливостей знаходження додаткових джерел для її існування шляхом опитування осіб, які входять до складу сім'ї, що звертається за призначенням державної соціальної допомоги, родичів, інших осіб у разі виникнення потреби в уточненні обставин, що стосуються справи;

Реклама:

Відвідувати місце роботи осіб, які входять до складу сім'ї, що звертається за призначенням державної соціальної допомоги, для проведення перевірки відомостей про їхні доходи за умови пред'явлення рішення про проведення перевірки власнику або уповноваженому ним органу відповідного підприємства, установи, організації, фізичній особі - суб'єкту підприємницької діяльності.

Станом на 1 жовтня 2011 чисельність державних соціальних інспекторів в Україні становить 1 459 осіб.

Так, підстави для відмови у призначенні державної соціальної допомоги та житлової субсидії відповідно до чинних нормативно-правових актів можуть бути у випадках коли:

Присутня наявність двох і більше транспортних засобів. При цьому не враховуються транспортні засоби, отримані або придбані на пільгових умовах через органи праці та соціального захисту населення, а також транспортні засоби вітчизняного виробництва, що знаходяться в експлуатації на протязі більш ніж 10 років з дати випуску, та інші транспортні засоби, що знаходяться в експлуатації протягом більше 15 років з дати випуску;

У власності чи володінні малозабезпеченої сім'ї (крім сімей, що складаються лише з дітей та осіб, які досягли 65-річного віку або є інвалідами I і II групи, та сімей, в яких є діти-інваліди) є земельна ділянка площею понад 0,6 гектара (крім випадків, коли така земельна ділянка з незалежних від сім'ї причин не приносить дохід);

У власності чи володінні малозабезпеченої сім'ї є друга квартира (будинок) за умови, що загальна площа житла перевищує 21 кв. метр на одного члена сім'ї та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.

Нагадаємо, що c травня по грудень проводиться в п'яти пілотних управліннях праці та соціального захисту населення: Луцькому районі Волинської області, Олександрійському районі Кіровоградської області, Ленінському та Кіровському районах Кіровограда і Корюківському районі Чернігівської області, експеримент з непрямих методів оцінки доходів громадян, які претендують на соціальну допомогу.

Всеукраїнська кампанія з введення непрямих методів оцінки починається з 1 грудня 2011 року.

Слід зазначити, що власники земельних паїв вже були "жертвами" попереднього уряду Юлії Тимошенко, коли під час фінансової кризи 2008-09 років Кабмін впроваджував політику, згідно якої городи і паї приносять дохід селянам, а тому їм не можна платити допомогу по безробіттю.

Розмір же середнього паю в Україні становить близько 4 га.

Більша частина їх знаходиться в оренді і оплачується в натуральному вигляді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: