"Сонячна імперія" Клюєва продовжує нарощувати мегавати

Вівторок, 22 листопада 2011, 16:32

Австрійська компанія Activ Solar, яку пов'язують з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, завершила будівництво та ввела в експлуатацію третю чергу сонячної електростанції (СЕС) "Перово" потужністю 20 МВт.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Третя черга, що побудована через кілька тижнів після запуску другої, додає додаткові 20 мегават (МВт) до проекту, загальна потужність якого на становить 60 МВт.

Наземна сонячна установка всіх трьох черг складається з більш ніж 264 тис моно-і мультикристалічних фотоелектричних модулів і 80 центральних інверторних станцій. Будівництво СЕС продовжується, інформує компанія.

Реклама:

Компанія прогнозує, що річний виробіток електроенергії на 3 існуючих чергах СЕС становитиме 78,5 млн. кВт/год.

За ініормацією "Української правди", керівником Activ Solar є зять Сергія Клюєва Каве Ертефай, а засновником значиться траст із Ліхтенштейну P&A CORPORATE TRUST.

Водночас, згідно з британським реєстром, цей самий P&A CORPORATE TRUST є власником англійської фірми Blythe (Europe) Ltd, яка володіє 35% київської компанії "Танталіт", що є номінальним власником резиденції Януковича "Межигір'я".

Крім того, фірми Клюєва і Януковича обслуговує один і той самий юрист з Ліхтенштейну Райнхард Прокш.

Як передає УНІАН, три черги станції експлуатують компанії ТОВ "Альфа Солар" ТОВ "Дельта Солар" і ТОВ "Зета Солар".

СЕС "Перово" потрапила в двадцятку найбільших подібних об`єктів, розділивши дев`ятнадцяту позицію з розташованою в Німеччині сонячною електростанцією Waldpolenz.

Activ Solar реалізує масштабні проекти будівництва сонячних електростанцій на півдні України з 2010 року.

Раніше компанія побудувала в Криму геліоелектростанцію "Джерельна" встановленою потужністю 7,5 МВт, а також 80-мегаватний сонячний парк "Охотнікове" - найбільший у Центральній та Східній Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: