Єврогрупа обіцяє Афінам гроші до кінця місяця

Вівторок, 22 листопада 2011, 16:08

Голова групи міністрів фінансів єврозони Жан-Клод Юнкер у вівторок пообіцяв Греції черговий антикризовий кредитний транш від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду до кінця місяця.

Щоб отримати гроші - 8 мільярдів євро, лідери грецьких партій повинні будуть надати гарантійний лист Єврогрупі з обіцянкою провести економічні реформи, передає Reuters.

Антоніс Самарас - лідер однієї з партій Греції, що увійшли до нового уряду технократа Лукаса Пападемоса, не хоче підписувати такий лист, що заважає єврозоні та МВФ остаточно прийняти рішення про переведення грошей.

"Ми обговоримо шостий кредитний транш, і я досить оптимістично оцінюю шанс того, що у нас буде краща підстава для позитивної відповіді", - сказав Юнкер.

Реклама:

Прем'єр-міністр Греції Лукас Пападемос сказав у вівторок, що єдині облігації єврозони можуть допомогти його країні і всьому валютному блоку подолати боргову кризу.

"Єдині облігації єврозони або схожі інструменти можуть стати засобом подолання кризи", - сказав Пападемос журналістам після зустрічі з Юнкером.

Пападемос знову пообіцяв, що Афіни узгодять заходи економії заради нового траншу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!