СБУ шукає 200 мільйонів у екс-депутата Литвина

Вівторок, 22 листопада 2011, 16:06

Служба безпеки України розслідує кримінальну справу, яку було порушено на початку жовтня цього року за фактом розтрати посадовцями державного підприємства "Укрзалізничпостач" 199,7 млн грн.

Про це повідомляє "Дело".

Мова йде про порушення, які були допущені в травні 2009 року службовими особами ДП "Укрзалізничпостач" в ході тендерної закупівлі для залізниці дизельного палива.

Причому СБУ підозрює у злочині не тільки співробітників "Укрзалізничпостач", а й представників ЗАТ "Херсонський нафтопереробний завод", що перебували "в змові" з ними.

Реклама:

ЗАТ "Херсонський нафтопереробний завод" підконтрольний бізнесмену Ігорю Єремєєву, раніше - депутат і спонсор Народної партії Володимира Литвина.

За інформацією, яку має СБУ, при проведенні цього тендеру були подані пропозиції менше ніж двох учасників.

Однак цей факт не зупинив співробітників ДП "Укрзалізничпостач", які замість того, щоб відхилити тендерну пропозицію Херсонського НПЗ і скасувати торги, провели закупівлю.

 

У результаті був укладений договір про закупівлю дизпалива із ЗАТ "Херсонський нафтопереробний завод" на загальну суму 435 млн грн.

Ціна закупівлі була значно вищою за ринкову, що призвело до переплати держкоштів на загальну суму в 40,9 млн грн.

Крім того, після укладення договору з Херсонським НПЗ, службові особи ДП "Укрзалізничпостач" підписали з заводом ряд додаткових угод, згідно з якими ціна дизпалива була збільшена на 158,8 млн грн.

Таким чином, загальна сума, яку переплатили співробітники "Укрзалізничпостач", склала 199, 7 млн грн.

За даними СБУ, кошти, які надійшли від ДП "Укрзалізничпостач" на рахунки ЗАТ "Херсонський НПЗ", були перераховані на рахунки іншого ключового підприємства бізнес-групи бізнесмена Ігоря Єремєєва - ТОВ "Торговий дім" Континіум Галичина ".

Надалі "ТД"Континіум Галичина"використовував ці кошти в своїй господарській діяльності.

Нагадаємо, щоминулого раніше співробітники СБУ провели обшук торгового дому "Континіум-Галичина", що володіє мережею АЗС WOG.

Раніше претензії до мереж АЗС WOG висловлював Антимонопольний комітет, вимагаючи знизити ціни на бензин.

Кілька разів АМКУ зобов'язував WOG та інші мережі привести до економічно обгрунтованого рівня ціни на бензин, дизепаливо та скраплений газ.

Власником компанії є підприємець Ігор Єремєєв, який, за даними ЗМІ, на дострокових парламентських виборах 2007 року фінансував виборчу компанію Народної партії спікера ВР Володимира Литвина.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: