Заборона на продаж землі буде продовжена до 2013 року

Вівторок, 22 листопада 2011, 15:34

Мораторiй на купiвлю-продаж сiльськогосподарських земель в Українi, швидше за все, буде продовжено до 1 сiчня 2013 року, тодi як положення щодо земель несiльськогосподарського призначення може набути чинностi з 1 сiчня 2012 року.

Про це заявив заступник голови Держземагентства Микола Калюжний, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Законопроект, однозначно, має бути введений з моменту пiдписання: з 1 сiчня 2012 року - щодо земель несiльгосппризначення, а щодо земель сiльгоспземель вирiшать депутати, але, швидше за все, його (мораторiй) буде знято з 1 сiчня 2013 року, щоб ми могли доопрацювати всi необхiднi законодавчi акти", - сказав Калюжний.

При цьому вiн додав, що протягом двох тижнiв законопроект про ринок земель буде доопрацьовано i, максимум, 8 грудня його буде внесено на розгляд парламенту.

Реклама:

Заступник голови вiдомства також додав, що Держземагентство сподiвається на ухвалення закону про ринок земель загалом до кiнця поточного року.

"Законопроект буде ухвалено на цiй сесiї, вона завершується до 12 грудня. Якщо ми не встигнемо, то пiдемо на третiй пленарний тиждень - до 12 сiчня", - додав вiн.

Нагадаємо, в Українi нинi дiє заборона на купiвлю-продаж земель сiльськогосподарського призначення, яку буде знято за умови ухвалення законiв про державний земельний кадастр та ринок землi.

При цьому закон № 8077 "Про Державний земельний кадастр" парламент ухвалив 7 липня 2011 року, вiн набуває чинностi з 1 сiчня 2012 року за винятком деяких положень, тодi як законопроект Кабмiну № 9001-1 "Про ринок землi" 18 листопада ВР вiдправила на доопрацювання, i для цього буде створено спецiальну робочу групу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!