"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Казахстан спільно ремонтуватимуть важку бронетехніку

Вівторок, 22 листопада 2011, 13:58

У місті Семей (Республіка Казахстан) у понеділок за участі українських фахівців був запущений виробничий цикл з повного капітального ремонту важкої бронетехніки.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу Державної корпорації "Укрспецекспорт".

За даними прес-служби, реалізація проекту стала можливою в результаті підписання низки контрактів про спільну діяльність у сфері ремонту бронетехніки між ДК "Укроборонпром" і ДК "Укрспецекспорт" з української сторони і АТ "Національна компанія "Казахстан Інжиніринг" - з казахської.

У реалізації підписаних контрактів бере участь ДП "Львівський бронетанковий ремонтний завод".

Реклама:

Українська сторона поставила технологічне устаткування на бронетанковий ремонтний завод АТ "Семей Інжиніринг" (м. Семей), що входить до складу АТ "НК "Казахстан Інжиніринг".

Також укладені договори про поставки Україною запасних частин.

Українські фахівці вже приступили до надання технічної допомоги і навчання персоналу на заводі в м. Семей.

До кінця 2011 року планується проведення капітального ремонту 10 казахстанських танків Т-72.

Як зазначають в "Укрспецекспорті", наступного року військово-технічна співпраця з Україною дозволить бронетанковоремонтному заводу в м. Семей наростити виробничі потужності для повного виконання державного оборонного замовлення Казахстану у сфері ремонту бронетехніки.

"Роботу над цим проектом започаткували президенти України і Казахстану, підписавши домовленості про військово-технічну співпрацю. Сьогодні ми реалізували частину з них. Це – значний успіх, враховуючи те, що всі гостро відчувають наслідки недавньої економічної кризи", - сказав генеральний директор ДК "Укроборонпром" Дмитро Саламатін.

"Цей спільний проект розширить військово-технічну співпрацю з Казахстаном, у цілому посилить позиції нашої країни в регіоні, і в перспективі відкриє нам нові ринки для експорту продукції, виробленої спільно на АТ "Семей Інжиніринг", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: