"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ботсвана може залучити Україну до будівництва залізниці

Вівторок, 22 листопада 2011, 09:59

Ботсвана розглядає можливість залучення України до будівництва залізничного коридору, який з'єднує Мозамбік, Ботсвану, Намібію та Південно-Африканську Республіку.

Про це заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров, повідомляє агентство "Українські новини".

"Зараз активно обговорюється питання реалізації проекту з будівництва транспортного (залізничного) коридору, який з'єднує 4 країни півдня Африки, зокрема Мозамбік, Ботсвану, Намібію і ПАР. У цьому зв'язку уряд Ботсвани готовий розглянути можливість залучення України до цього проекту", - сказав він.

Зокрема, Ботсвана зацікавлена в українських локомотивах і створенні сервісного центру в Ботсвані для обслуговування залізничного транспорту.

Реклама:

Зараз обслуговування і ремонт локомотивів здійснюється в ПАР і є занадто дорогим.

Однак, за даними Дикусарова, зараз конкретних результатів на цьому напрямку співробітництва ще немає.

Дикусаров також зазначив, що одним з перспективних напрямків співробітництва з Ботсваною в транспортній сфері можуть бути поставки в цю країну українських вантажівок КрАЗ і вантажних літаків "Антонов".

За його інформацією, зараз це питання перебуває в стадії переговорів.

У повідомленні Дикусарова також зазначається, що за даними Державної служби статистики, в 2010 році український експорт у Ботсвану становив 4,8 млн доларів, а імпорт був відсутній (статистичні дані за 2011 відсутні).

Як повідомлялося, Ботсвана зацікавлена в співробітництві з Україною в сфері обробки сирих алмазів і ювелірному виробництві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!