"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна передала Іраку перший АН-32

Понеділок, 21 листопада 2011, 17:51

Україна поставила до Iраку перший Ан-32.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Україна забезпечила поставку до Iраку першого з шести легких транспортних Ан-32, якi складають у Києвi в рамках контракту обсягом понад 550 млн дол. на поставку iракському замовнику української вiйськової технiки.

Перший Ан-32 прибув iз Києва до мiжнародного аеропорту "Багдад" 18 листопада, де вiдбулось його офiцiйне передання мiнiстерству оборони Республiки Iрак, йдеться у повідомленні держкомпанiї "Укрспецекспорт".

Реклама:

За даними компанії, передання другого Ан-32 iракськiй сторонi заплановано на початок грудня, ще чотири лiтаки передадуть замовнику у 2012 роцi.

Нагадаємо, що у 2009 роцi "дочка" компанiї "Укрспецекспорт" - держпiдприємство "Спецiалiзована зовнiшньоторговельна фiрма "Прогрес" уклала контракт з Iраком на суму понад 550 млн дол., який, як передбачається, має стати одним iз серiї угод, що готуються у сферi ВТС мiж Україною та Iраком.

Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 року понад 400 одиниць бронетехнiки, зокрема БТР-4, шести легких транспортних лiтакiв Ан-32, а також проведення послуг iз ремонту авiацiйної технiки.

Серед основних виконавцiв контракту - Харкiвське конструкторське бюро машинобудування iм.Морозова (ХКБМ), Харкiвське конструкторське бюро двигунобудування (ХКБД), держпiдприємство "Завод iм. Малишева" (Харкiв), ДП "Антонов" (Київ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: