Азаров хоче керувати "світовим резервом зерна"

Понеділок, 21 листопада 2011, 17:21

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає перспективним формування світового резерву зерна при Організації Об'єднаних Націй з квотою Україні по зберіганню запасу в розмірі понад 10 млн тонн зерна.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", передають "Українські новини".

"Наша держава розглядає зернові запаси як валютно-грошовий резерв. І бачить свою перспективу у формуванні світового фонду-запасу зерна при ООН", - повідомив прем'єр.

За його словами, український уряд підтримує ініціативу вчених і Міністерства аграрної політики і продовольства, яка полягає в тому, щоб спільно з Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (Food and Agriculture Organization, FAO) розробити концепцію створення світового резерву зерна та визначити місце і квоти в ньому Україна.

Реклама:

"Формування такого резерву тільки посилить стабільність світових продовольчих ринків. Україна при такому підході могла б щорічно формувати квоту світового резервного зерна ООН в 10 і більше мільйонів тонн", - підкреслив він.

Прем'єр додав, що Україна могла б не тільки зберігати такий обсяг зерна, а й за розпорядженням FAO здійснювати його доставку за призначенням.

ООН сумнівається в доцільності створення в Україні світового продовольчого резерву зерна.

У серпні міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив про те, що Україна пропонує ООН сформувати світовий резерв продовольчого зерна на українській території у розмірі 10-12 млн тонн. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!