Заява Moody's щодо Франції підсилила тиск на боргових ринках

Понеділок, 21 листопада 2011, 15:48

Підвищена вартість запозичень для Франції і слабкі прогнози зростання економіки можуть негативно позначитися на вищому кредитному рейтингу країни.

Про це повідомило рейтингове агентство Moody's, підсиливши тиск на європейських боргових ринках, передає Reuters.

Загроза поширення боргової кризи єврозони на Францію, другу за величиною економіку регіону, виросло у цьому місяці на тлі побоювань інвесторів з приводу слабких основ економіки Франції серед інших шести країн блоку з вищим рейтингом "AAA".

Згідно заяви Moody's, дедалі гірші ринкові настрої загрожують кредитному прогнозу Франції, проте сам рейтинг поки знаходиться в безпеці.

Реклама:

"Якщо збільшена вартість запозичень для Франції буде продовжувати триматися на високому рівні, це посилить фіскальні труднощі французького уряду поряд із погіршенням прогнозу зростання, що буде мати негативні кредитні наслідки", - повідомив аналітик агентства Олександр Кокербек.

"В останніх звітах ми вже зазначали, що погіршення ситуації з боргом і можлива поява нових зобов'язань чинять тиск на кредитоспроможність Франції і стабільність прогнозу (однак поки не на самому вищому рівні) її кредитного рейтингу" ААА ", - йдеться у звіті.

"Враховуючи, що прогноз уряду щодо ВВП на 2012 рік тримається на рівні близько 1 відсотка, збільшення вартості запозичень ускладнить виконання мети по скороченню бюджетного дефіциту", - повідомило агентство.

Нагадаємо, що раніше Moody's повідомило, що може змінити прогноз по французькому боргу на негативний протягом трьох наступних місяців, якщо вартість порятунку банків та інших країн-учасниць єврозони занадто розтягнуть бюджет.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: